Monday, April 18, 2011

Free Gift!!!

OK....saya sedang mencari pengunjung blog saya yang ke "3999". Apa yang anda perlu buat adalah print skrin  website yang tertera "CAKES VIEWS" yang terletak disebelah kanan blog. Kotak "CAKES VIEWS" tu terletak dibawah kotak "How to Buy & Terms" kemudian save dan emailkan  gambar yang tertera "CAKES VIEW" yang ke "3999" kepada saya @ jazzabins@yahoo.com.


Hadiahnya adalah, pengunjung yang bertuah akan menerima Sekotak MACARONs (30 biji) yang berharga RM68 (harga pasaran). Dalam kata lain... harga untuk sebiji MACARONs tu adalah RM2.50 sebiji, ada juga yang menjual dengan harga RM3.50 sebiji. Jadi uols yang ingin menjadi pengunjung yang bertuah...jangan lepaskan peluang ini.





Terms: Pengunjung yang bertuah perlu mengambil sendiri Macarons dan jika berada jauh dari kawasan saya...maka saya akan pos MACARONs tersebut. Cumanya...saya tak berani jamin yang MACARONs tersebut tidak akan pecah... :)

**NoTe! : Macarons Boleh tahan selama sebulan dapat peti ais biasa dan 3 bulan dalam freezer. 

Sekiranya tidak berjaya mendapat no yang ke "3999" anda juga boleh mengunjung blog rakan saya untuk memenangi MacaronS.

RainBow Cake Part - Weddings



Rainbow Cake juga sesuai untuk buat hantaran Perkahwinan :)

RainBow Cake Part 5 - Birthdays



Rainbow Cake di order oleh Miss Joyce dari Shah Alam :)

Macarons Finally Macaroons!!!

Ok...saya cuma copy paste ayat akak yang buat cake ni ya....dia yg minta... sebab dia sudah berjaya membuat macaroon setelah sekian lama busy oustation dan sebagainya... Rujuklah word by word ya :D




Finally, i can now introduce my new product online...Macaron!!! selepas beberapa cubaan yang gagal akhirnya saya dapat perfect macaron...




apa itu macaron?


is a sweet confectionery made with egg whitesicing sugargranulated sugar,almond powder or ground almond, and food coloring. The macaron is commonly filled with buttercream or jam filling sandwiched between two cookies.


It is meringue-based: made from a mixture of egg whites, almond flour, and both granulated and confectionery sugar. The confectionery is characterized by its smooth, domed top, ruffled circumference (referred to as the "foot"), flat base. It is mildly moist and easily melts in the mouth...




sumber drpd : wikipedia




warning!!!


it is very sweet but of course....you can still eat this sweet delicy...by taking a strong black coffee@ tea without sugar....@ lemon juice/lime juice...


once ur into macaron...u'll be addicted...




i can offer you 2 type of macaron italian macaron vs french macaron...pick ur choice & judge which u like best!!!


i, personally prefer french macaron...walaupun lebih manis drpd italian macaron, dia lebih gooey & chewy...melt in your mouth!!!


fillings available : peanut buttercream/strawberry/choc.ganache/coffee buttercream/vanila buttercream/choc hazelnut...


i have limited sample nos of macaron availabe for tasting....first come first basis..ya...call me@sms me if u r interested...